In de huidige wereld van complexe bedrijfsprocessen, vergaande integratie en toenemende regelgeving wordt het steeds belangrijker om een compleet en geïntegreerd beeld van jouw assets te hebben. Met één muisklik wil je weten of er openstaande meldingen zijn of bij wie je het asset ingekocht hebt, inclusief het specificatie document.

Met het Asset Life Cycle Dossier heb je altijd een actueel overzicht van de huidige status van je asset. Het Asset Life Cycle Dossier wordt automatisch bijgewerkt met alle relevante informatie gedurende alle levensfasen van het asset.

Het Asset Life Cycle Dossier is een geïntegreerde oplossing binnen asset gerelateerde bedrijfsprocessen en bundelt alle relevante informatie rondom een asset. Of het nu procesinformatie of documenten zijn, het is allemaal centraal toegankelijk vanuit het dossier. En het mooie is dat het Asset Life Cycle Dossier automatisch gevuld wordt met al deze informatie; een gebruiker hoeft hiervoor niets extra te doen!

Connected World

Bedrijfsprocessen worden steeds verder geïntegreerd met andere systemen. Verschillende soorten systemen spelen vaker een belangrijke rol tijdens de levenscyclus van een asset. Informatie van de verschillende systemen kan door het Asset Life Cycle Dossier automatisch verzameld worden.

Hierdoor wordt alle relevante informatie voor een medewerker eenvoudig en centraal toegankelijk. Er hoeft niet meer in verschillende systemen gezocht te worden naar de asset informatie.

Levensfasen

Een asset gaat gedurende zijn leven door verschillende fasen. Van Design tot Decommission. Elke fase heeft zijn eigen informatiebehoefte. Met het Asset Life Cycle Dossier wordt deze verschillende soorten informatie tijdens opvolgende fasen van uw asset automatisch asset bijgehouden.

Zo kunnen er tijdens de Design fase specificaties en tekeningen worden opgeslagen in het dossier. Tijdens deze fase kunnen bijvoorbeeld de verschillende stappen via goedkeuringsslagen afgehandeld worden. Hiermee houd je controle over het designproces van je asset. Uiteraard worden alle goedkeuringen en bijbehorende documenten bijgehouden in het Asset Life Cycle Dossier, waarmee deze informatie beschikbaar blijft en eenvoudig toegankelijk is tijdens de rest van de levenscyclus van de asset.

In de Operate fase van het asset is het bijvoorbeeld belangrijk dat er een helder overzicht is van de “Bill of Material” en welke onderdelen er in de loop der tijd in- & uitgebouwd zijn. Zo kan er in het Asset Life Cycle Dossier direct gezien worden welke onderdelen er op welk tijdstip in- of uitgebouwd zijn en kan men door te dubbelklikken eenvoudig de totale configuratie van dat tijdstip oproepen.

Voor de service- en onderhoudsafdeling is het bijvoorbeeld van belang om een overzicht te hebben van alle meldingen en werkorders die in het verleden voor het asset aangemaakt zijn, inclusief type meldingen/orders en status. In het Asset Life Cycle Dossier zijn deze, samen met alle andere informatie, eenvoudig te raadplegen.

Kortom!

Het Asset Life Cycle Dossier is dé oplossing die:

• De complete levenscyclus van een asset ondersteunt;
  • Alle relevante informatie rondom een asset bundelt;
  • Centraal en makkelijk toegankelijk is;
  • Zowel gestructureerde (bedrijfsproces) als ongestructureerde (documenten, afbeeldingen) informatie bevat;
  • Automatisch gevuld wordt met de relevante informatie;
  • Geschikt is voor alle typen assets, zoals equipments en functieplaatsen
  • Eenvoudig aan te passen is op uw asset informatiebehoefte.

Asset Life Cycle Dossier: Dé oplossing voor een holistische kijk op jouw assets!

De komende tijd volgen er nog meer artikelen over Ideo’s digitale dossiers en document oplossingen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor onzen nieuwsbrief.